Moilas | 70 år av gott glutenfritt som får det att vattnas i munnen!
70 år av gott glutenfritt som får det att vattnas i munnen!

70 år av gott glutenfritt som får det att vattnas i munnen!

Moilas, Finlands största glutenfria bageri, firar i år sitt 70-årsjubileum. Företaget, som startade som ett litet hembageri i Pieksämäki, är också Finlands ledande exportör av glutenfria bageriprodukter.

 

Moilas – En Smakresa Sedan 1955

Sedan 1955 har det familjeägda företaget Moilas förfinat konsten att skapa unika smakupplevelser. Företagets resa började bokstavligen med en deg – en gåva från en granne – och har sedan dess präglats av en passion för att sätta god mat på varje bord.

Denna passion ledde också till en banbrytande satsning på glutenfri bakning. Inspirationen kom på 1980-talet, när Juha Moilanen, då bara tio år gammal, träffade en gäst vid en tillställning som diagnostiserats med celiaki. Gästens enda alternativ på buffébordet var smör, vilket väckte Juhas och företagets intresse för att utveckla glutenfria bageriprodukter. Med en kombination av tradition, innovation och genuin omtanke har Moilas sedan dess etablerat sig som en ledande aktör inom glutenfritt bakverk och fortsätter att driva utvecklingen framåt.

Med stolthet, glutenfritt.

”Moilas resa har alltid präglats av modet att omfamna det nya. Speciellt i början av den glutenfria bakningen stod vi på tröskeln till något nytt, eftersom den traditionella bakningen inte längre gällde. Men uthålligheten har sedan dess belönats när Moilas produkter har hittat sin plats på så många glutenfria bord”, säger Ville Moilanen, son till Juha och verkställande direktör för Moilas Oy. I dag är Moilas helt glutenfritt och bageriets produkter kan avnjutas utan bekymmer för de som har behov av en specialkost eller diet. En kombination av kvalitet och kreativitet finns hos Moilas med drivet att följa ännu inte vandrade stigar.

Moilas Oy, som grundades 1955, är ett Pieksämäki-baserat företag som nu är inne på sin tredje generation. Företaget är ett familjeföretag som sysselsätter cirka 90 personer. Bolagets omsättning år 2024 var cirka 21 M€. Moilas är en pionjär inom glutenfri bakning med över 40 års erfarenhet. Vi är en av Finlands ledande exportörer av bageriprodukter för specialdieter, och våra produkter är uppskattade i många länder. Idag finns vi på marknaden genom grossister och detaljhandelskedjor i över 15 europeiska länder