Moilas | Kvalitet

Visdomsord
av bagarens mor

Hos oss har kvalitet äkta rötter. Saimi Moilanen, grundaren av vårt bageri gav sina söner ett råd: ”kärlek, ärlighet och råvaror”. Än idag är de vår gemensamma riktlinje i vårt arbete för de bästa smakupplevelserna.

Kvalitet är grunden för bakning

System- och specialkostcertifieringar är en oskiljaktig del av Moilas kvalitet. Var och en av oss på Moilas är engagerade i de krav de ställer och i kontinuerlig utveckling.

Enbart utsökt smak räcker inte. Vårt mål är att säkerställa produktsäkerhet, jämn kvalitet, goda verksamhetsmetoder och produktionshygien varje dag.

Med certifieringarna uppfyller vi kvalitets- och produktsäkerhetskrav både på hemmamarknaden och inom export. Oberoende organisationer granskar årligen våra produktionsanläggningar och verksamhetsmetoder.

Utgångspunkt HACCP

Vårt kvalitetssystem grundar sig på egenkontroll definierad i Codex Alimentarius HACCP-principer (Hazard Analysis Critical Control Point).

Certifieringar

BRCGS

Produktsäkerhet är en absolut förutsättning för vår verksamhet. Brand Reputation through Compliance Global Standards (BRCGS) -certifieringen säkerställer att tillverkningen av alla Moilas bageriprodukter uppfyller kraven i den globala livsmedelssäkerhetsstandarden. Certifierade system säkerställer också en kontinuerlig utveckling av verksamheten. Certifikatet har tilldelats båda bagerierna. En audit utförd av en oberoende tredjepart genomförs årligen. En del audits är oanmälda.

SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange)

Sedex hjälper företag att hantera öppenhet och ansvarsfullhet i sina leveranskedjor genom att dela information om certifieringar och audits som är relaterade till ansvarsfullhet.

Moilas Oy är medlem i Sedex-organisationen och som medlem kan vi dela information med våra partners om implementeringen av socialt ansvar i vårt företag.

SQMS (Supplier Quality Management System)

SQMS är McDonald’s egen globala produktsäkerhets- och kvalitetsstandard. Tillverkning och produkthantering av Moilas Oy:s glutenfria hamburgerbröd är certifierade i enlighet med den standarden. Audits genomförs årligen.

Märkning för glutenfria produkter

Alla Moilas bageriprodukter har rätt att använda den glutenfria produktmärkningen som beviljats av det Europeiska Celiakförbundet AOECS (Association of European Celiac Societies). Rätten att använda märkningen kräver en årlig auditering av våra bagerier enligt AOECS-standarden (AOECS-standard for gluten-free food). Märkningen är en indikation på att produkterna och deras råvaror uppfyller kraven på renhet och lagstiftning för glutenfria produkter. Ett livsmedel får innehålla högst 20 mg/kg (20 ppm, parts per million) gluten.

Alla våra råvaror är fria från vete och vi använder inte vetestärkelse. Våra produkter bakas i våra helt glutenfria bagerier i Pieksämäki.