Finlands största glutenfria bageri
Omsättning 22 M€
Exportandel 50 %
15 exportländer
90 anställda i Finland
Familjeföretag sedan 1955
Glutenfri bakning sedan 1985
nyckeltal för 2024
Läcker tillväxt i redan 70 år.
Moilas Oy är ett av de största privata bagerierna i Finland, marknadsledare inom glutenfria bageriprodukter och med stor framgång inom export.
Moilas grundades 1955 och är ett familjeföretag som ägs av grundarfamiljen med huvudkontor beläget där dess rötter ligger i Pieksämäki. Det finns två glutenfria Moilas-bagerier i det finska insjölandskapet i Savolax.
Hållbara värden
Styrelseordförande är Juha Moilanen, sonen till grundarfamiljen, för vilken råden från bagarmamman Saimi har varit ett livslångt motto. ”Med kärlek, ärligt och av bra råvaror. Den principen kommer också att styra vår verksamhet i framtiden”, framhåller Juha Moilanen.
Vårt synnerligen breda och mångsidiga urval av piroger påminner oss om mattraditionen. Urvalet inkluderar piroger för alla tillfällen, såväl ”grädda hemma”-piroger som cocktail- och rispiroger för uppvärmning.
Glutenfritt sedan 1985
Vi investerade i glutenfritt före alla andra och vår framgång har gjort glutenfritt till en central del av vår strategi.
Vi är det största glutenfria bageriet i Finland som såväl celiakiker, spannmålsallergiker som personer med inflammatoriska tarmsjukdomar kan lita på. Andra skäl att köpa glutenfritt har också dykt upp och allt fler konsumenter behöver och uppskattar att äta helt vetefria produkter.
Export och kontraktstillverkning
Våra glutenfria frysta bakverk exporteras till länder som Sverige, Norge, Danmark, Irland, Storbritannien, Nederländerna, Ungern, Italien och Estland. För den finska marknaden bakar vi förutom våra egna varumärkesprodukter också kontraktstillverkningsprodukter och producerar även frysta bakverk för professionella kök.
Teknologin garanterar färskhet och frånvaron av konserveringsmedel i frysvarorna
Vår produktionsteknologi representerar branschens framkant. Vi fryser in produkterna ugnsfärska, omedelbart efter en snabb nedkylning. På så sätt bibehåller produkten sin optimala färskhet under transport och förvaring – utan konserveringsmedel! För konsumenten är Moilas delikatess alltid som bäst.
Förpackade i livsmedelsgas– praktiskt både hemma och i butiken
Tack vare vår nya förpackningslinje, som togs i bruk 2024, kan vi nu ännu bättre möta våra kunders behov. Frysutrymmet är begränsat både hemma och i butikerna. Bröd förpackade i skyddande atmosfär dvs livsmedelsgas kan förvaras i rumstemperatur i skafferiet, därför passar det utmärkt för daglig användning men också för att ha hemma för eventuella gäster. Genom att värma brödet i ugn eller rosta det före servering får du tillbaka känslan av nybakat bröd.