Ceasar smörgås
En läcker och mättande ceasarsmörgås, fungerar utmärkt som lunch och tillagas enkelt av Moilas Ciabatta eller Fröfralla.
Ingredienser
Moilas Ciabatta eller Moilas Frofralla
4 msk grekisk yoghurt
1 msk majonnäs
½ citron, saften av och rivet skal
15 g riven parmesan + flagor för dekoration
1 vitlöksklyfta
½ tsk dijonsenap
½ tsk worcestersås
1 tsk kapris
svartpeppar och salt vid behov
1 msk extra jungfruolivolja
200 g kycklingfiléskivor eller strimlor (eller använd rester av kycklingkött från tidigare måltid)
1 liten sallad grovt hackad
Tillagning
Blanda yoghurt, majonnäs, rivet citronskal och saft, riven parmesan, krossad eller hackad vitlök, dijonsenap och worcestersås i en stor skål. Smaka av med svartpeppar och salt vid behov. Tillsätt kapris och ställ åt sidan.
Värm en stekpanna på hög värme. Skär brödet i två delar. Droppa olja på snittytorna och rosta brödet med snittytan nedåt en kort stund. Blanda kycklingskivorna och hackad sallad med dressingen så att alla ingredienser blandas väl. Fyll brödet med caesarsalladen och parmesanflingorna.