Moilas | Fattiga riddare med apelsinmarmelad

Fattiga riddare med apelsinmarmelad

Bjud in en vän och njut av glutenfria Fattiga riddare med hemmagjord apelsinmarmelad med härlig smak av ingefära.

Fattiga riddare görs med Haverbröd som doppas i en blandning av ägg, mjölk, vaniljsocker och kardemumma innan de steks i stekpannan.

 

Ingredienser

Apelsinmarmelad:

4 stora apelsiner eller blodapelsiner (helst ekologiska)
4 dl syltsocker
1 tsk riven ingefära
2 dl vatten
2 msk citronsaft

Tillagning

Tvätta apelsinerna noggrant och riv den orange delen av skalet. Riv även ingefäran. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Lägg apelsinbitarna, rivet skal, vatten och citronsaft i en kastrull och koka upp i cirka 5 minuter. När blandningen börjar puttra lite, mixa den till en slät puré med en stavmixer. Tillsätt sockret och värm på låg värme i ytterligare 10 minuter. Låt marmeladen svalna och servera den med Fattiga riddare, honung och vispgrädde.

Använda produkter: