Fattiga riddare med apelsinmarmelad
Bjud in en vän och njut av glutenfria Fattiga riddare med hemmagjord apelsinmarmelad med härlig smak av ingefära.
Fattiga riddare görs med Haverbröd som doppas i en blandning av ägg, mjölk, vaniljsocker och kardemumma innan de steks i stekpannan.
Ingredienser
Apelsinmarmelad:
4 stora apelsiner eller blodapelsiner (helst ekologiska)
4 dl syltsocker
1 tsk riven ingefära
2 dl vatten
2 msk citronsaft
Tillagning
Tvätta apelsinerna noggrant och riv den orange delen av skalet. Riv även ingefäran. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Lägg apelsinbitarna, rivet skal, vatten och citronsaft i en kastrull och koka upp i cirka 5 minuter. När blandningen börjar puttra lite, mixa den till en slät puré med en stavmixer. Tillsätt sockret och värm på låg värme i ytterligare 10 minuter. Låt marmeladen svalna och servera den med Fattiga riddare, honung och vispgrädde.