Moilas | Feta-tomatröra

Feta-tomatröra

Den kryddiga milda feta-tomatröran som gräddats mjuk i ugnen är inte bara en utsökt pastasås, utan passar också utmärkt som dip till exempelvis kvällssammankomster. Gör en stor form med ugnsfetaröra och servera den med rostat glutenfritt bröd.

Ingredienser

Feta-tomatröra (för två personer)

200 g fetaost
1/2 dl olivolja
1/2 röd chilifrukt
vitlök efter smak
1 stor ask körsbärstomater
peppar och en nypa salt
basilika

Tillagning

Häll en skvätt olivolja i botten på en ugnsform. Lägg i fetaosten hel i formen. Hacka chili och vitlök och lägg hacket ovanpå fetan. Häll över rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och rulla dem i olivoljan. Mal över svartpeppar och avsluta med att strö på en nypa salt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Höj temperaturen till 225 grader och sätt ugnen på grill. Flytta formen till övre delen av ugnen och låt rosta i ytterligare cirka 10 minuter.

Använda produkter: