Sparrishummus
Tillaga en vårfräsch sparrishummus som tillbehör till Moilas Ciabatta och Fröfralla.
Ingredienser
För 4–6 personer
Tillagningstid: 25 min
500 g gröna sparrisar
2 msk olja
1 förp (380 g) konserverade kikärtor
1 knippe dill
3 msk pinjenötter
saften av 1 citron
1 msk tahini
1 tsk salt
1 tsk malen koriander
½ tsk grovmalen svartpeppar
vatten efter behov
För dekoration:
olja
pinjenötter
chiljpulver
Tillagning
Skölj sparrisarna och bryt av den träiga änden. Rulla sparrisarna i olja och rosta dem tills de är mjuka och vackert bruna (ca 5–10 minuter) i en ugn på 200 grader eller i en airfryer. Låt sparrisarna svalna och skär dem sedan i mindre bitar.
Häll av vätskan från kikärtorna och skölj dem under rinnande vatten.
Lägg alla ingredienser utom vatten i en mixer och mixa till en slät kräm. Tillsätt vatten vid behov, en matsked i taget, för att få hummusen krämig och slät.
Servera med knaprigt rostade Moilas-bröd.